PHP gyorstár gyorsítja a weblapod

Jelenlegi hely

PHP gyorstár gyorsítja a weblapod

Bizonyára tudod, hogy a legelterjedtebb programozási nyelv jelenleg a PHP weboldalak implementálására. Könnyen tanulható és széles körben használt, ezért sok fejlesztőt, szakembert lehet találni projektek indításához. Mi is szeretjük.
Az egyik probléma a PHP-val, hogy script nyelv. Vagyis a megírt programot nem kell előre lefordítani bináris kóddá. Ezt a fordítást a futtató környezet teszi meg minden egyes alkalommal, amikor a weboldalad egy lapját valaki megnézi. Ez azonban azzal jár, hogy a web kiszolgáló minden egyes alkalommal futásidőben fordítja a weboldal kódját gépi kóddá. Ez nagy weboldalaknál már teljesítmény problémát jelenthet.
Erre a problémára születtek különböző gyorsítótár modulok, melyek a lefordított műveleti kódot tárolják és a weboldal legközelebbi lekérésénél ezt a műveleti kódot adják vissza a szervernek így gyorsítva meg a weboldal letöltésének a sebességét.
Mivel SEO szempontból is egyre fontosabb a sebesség ezért üzembe helyeztünk a rendszereinken egy APC nevű PHP gyorstárat. Ez az összes ügyfelünk PHP alapú weboldalát gyorsítani fogja. Azoknak az ügyfeleinknek, akiknek Prémium tárhely csomag előfizetésük van és Drupal alapokon fut a weboldaluk, nem csak a PHP műveleti kódot, de a PHP változók értékeit is képes gyorstárazni a rendszer.
Hogy érzed gyorsabb lett az oldalad?

Stefán Tamás képe

Stefán Tamás

Tamás 2005 óta vezeti a Numex Informatikát Kozma Róberttel. 20 éves tapasztalata van informatikai területen Unix és Linux rendszerek tervezésében, üzemeltetésében, valamint webes rendszerek, weboldalak fejlesztésében. Szabadidejében szívesen utazik, ahová mindig magával viszi az öreg Canon 50D fényképezőgépét.